Вратарят на Белгия Тибо Куртоа коментира победата с 1:0 над Канада в първия мач на тима от група „F“ на Световното първенство. „Червените дяволи“ не показаха особено впечатляващ футбол, а стражът имаше основна роля за победата след като спаси дузпа и направи още няколко важни намеси.

Той смята, че тимът му трябва да вдигне нивото и да покаже същата игра като Испания, ако иска да стигне далеч в турнира. Първо обаче той разкри как е спасил дузпата на Алфонсо Дейвис.

Guilliver/GettyImages
35 снимки

„Изучавах го. Знаех, че последните две дузпи ги изпълни в този ъгъл. Затова ми се стори логично да се метна натам. Това бе хубав момент. Ако бяхме изостанали с 0:1, настроението щеше да е доста по-минорно“, смята Куртоа.

„Доволен съм от трите точки, но трябва да започнем да играем по-добре. В противен случай ще имаме проблеми. Видяхме какво направи Испания... Това е нивото, което трябва да достигнем, ако искаме да стигнем далеч. Знаехме, че Канада е труден опонент, но не очаквахме тази висока преса. Излязохме готови за битка, но трябваше да сме още по-добре подготвени. Имахме същия проблем и на европейското срещу Италия. Имаме толкова много добри футболисти и трябва да намерим как да ги използваме най-добре. Трябва да си върнем енергията, която имахме в началото под ръководството на Роберто Мартинес. Да не забравяме, че това е първи мач на Световното и в него винаги има елемент на нагаждане към обстановката“, каза още вратарят.