Селекционерът на Испания Луис Енрике качи любопитна публикация в Туитър, за да се похвали със силното представяне на своя тим от 2020 година насам.

Наставникът качи таблица на десетте европейски отбора, които са попадали в топ 4 на поне едно от следните състезания: Лига на нациите 2020, Евро 2020 и Лига на нациите 2022, и/или са се класирали за Мондиал 2022. Въпросните тимове са Испания, Белгия, Франция, Англия, Италия, Нидерландия, Португалия, Дания, Германия и Хърватия.

Прави впечатление, че от всичките десет тима само при “Ла Фурия” във всичките четири колони фонът е зелен, което предполага успешно участие за селекцията във въпросните турнири и световните квалификации. Междувременно, в почти всички от останалите девет отбора (освен Италия) има поне по две червени полета, съответстващи на провал.

Също така Енрике добави лаконичен коментар: “Просто да поставя нещата в контекст…”

В Лига на нациите 2020 Испания стана вицешампион, като също така се класира за предстоящите финали от последното издание на турнира, които ще бъдат догодина. На Евро 2020 тимът беше полуфиналист и отпадна от Италия след дузпи, а освен това се класира за Мондиал 2022 като първи в своята квалификационна група.