Датата 2-и септември 2019-а бе последният ден от трансферния прозорец, в който големите клубове можеха да правят сделки. По традиция в последния ден винаги има поне по един „звезден“ трансфер, като тази година в сетния миг се осъществи сделката за Мауро Икарди, който пое към френския гранд Пари Сен Жермен

Една от най-големите трансферни саги това лято бе свързана с Неймар. Бразилецът имаше желание да напусне Пари Сен Жермен и да се завърне в Барселона, но двата отбора обаче така и не можаха да се разберат за детайлите по трансфера.

Кристиан Ериксен и Пол Погба са другите имена, около които гравитираха спекулации, като и двамата бяха свързани с преминаване в Реал Мадрид. Все пак от „Сантиаго Бернабеу“ не взеха нито един от двамата, а привлякоха под наем стража на ПСЖ - Алфонс Ареола. 

Още един футболист бе свързан с трансфер в Реал. Това е капитанът на Спортинг Лисабон Бруно Фернандеш. Преди няколко дни стана ясно, че португалецът е бил много близо до трансфер в Тотнъм, който е пропаднал в последния момент. Н

Клубовете в Германия, а също и от Лига 1 и Лига 2 на Англия можеха да правят сделки до 19:00 часа българско време. Тези в Испания и Франция пък ще имат време до 01:00 часа след полунощ българско време. В Англия прозорецът вече бе затворен за закупуване на играчи, но клубовете можеха да се разделят с такива.

Всички сделки следихте тук:


01:00 часа: Край! Летният трансферен прозорец официално затвори, като последните от големите първенства, които вече не могат да правят сделки са в Испания и Франция. Все пак е възможно да се оповестят още сделки, които не са били обявени своевременно.

00:53 часа - Истанбул Басакшехир официално обяви привличането на бранителя Мартин Шкъртел.

00:42 часа - Селтик закупи в последния миг Джереми Фримпонг от Манчестър Сити за следващите четири години.

00:29 часа - Удинезе закупи нападателя на Уотфорд Стефано Окака Чука. Договорът му е до 2022-а година.

00:21 часа - Полузащитникът на Челси Лукас Пиасон се присъединява към португалския Рио Аве. Сделката е за двугодишен наем и така той се превръща в 26-ия футболист на лондонския тим, който си отива под наем от "Стамфорд Бридж" през това лято. През миналото бройката им бе 41. 

00:14 часаИкарди: ПСЖ ми дава увереност, искам да постигна много

00:00 часа - Ериксен остава в Тотнъм? Остава един час до това феновете на "шпорите" да започнат празненствата, че Ериксен остава в Лондон. 

23:54 часа - Официално: Халфът на Рома Максим Гоналон ще продължи кариерата си в испанския Гранада.

23:40 часа - Сделка! Италианският трансферен гуру Джанлука ди Марцио обяви, че всичко по документацията около трансфера на Мауро Икарди от Интер в Пари Сен Жермен е готов. Очаквайте официалното изявление от клуба. 

23:20 часа - Верона официализира трансфера на нападателя Мариуш Степински от Киево.

23:15 часа - Официално! Нападателят Симоне Верди премина от Наполи в състава на Торино срещу сумата от 25 милиона евро.

23:13 часа - Халфът на Бърнли Стивън Дефур премина в белгийския Роял Антверп. 

23:00 часа - Трансферният пазар в Италия официално сложи своя край.

22:51 часа - Дженоа закупи бранителя на ФК Копенхаген Петер Анкерсен.

22:39 часа - Бреша официално закупи нападателя Алесандро Матри.

22:32 часа – Нападателят на Челси Кенеди се присъединява към испанския Хетафе с едногодишен наем. Бразилецът прекара подобен период в Нюкасъл и Уотфорд. Кенеди бе неизползвана смяна в първите два мача на Челси за новия сезон.

22:06 часа - Сасуоло е близо ди привличането на бранителя на Каляри Филипо Романя.

21:58 часа – СПАЛ оформи официално закупуването на Йакопо Сала от Сампдория.

21:34 часа - Официално! Фенербахче привлече в редиците си от състава на Марсилия халфът Луис Густаво. Заплатената цена е 6 милиона евро. 

20:51 часа - Анонимен играч от ПСЖ разкри съдбата на Неймар с думите: "Отдъхнахме си."

20:36 часа - Чешкият национал от Рома Патрик Шик беше пратен под наем в РБ Лайпциг.

20:34 часа - Официално! Рома взе крилото на Арсенал Хенрих Михтарян под наем за настоящия сезон, като ще плати на "топчиите" 3 милиона евро. 

20:28 часа - Крилото на Лестър Рашид Гезал съвсем скоро ще подпише с Фиорентина. Договорът ще бъде за 1-годишен наем с опция за откупуване.

20:18 часа - Саутхемптън прати под наем в белгийския Роял Антверп своя бранител Уесли Хут. Срокът на преотстъпването е до края на сезона.

20:10 часа - Официално! Рафиня Алкантара за втори път в своята кариера ще играе в Селта Виго като преотстъпен от Барселона.

19:56 часа - ЦСКА Москва се подсили с бразилския полузащитник Лукас Сантос от Вашку да Гама.

19:49 часа - Милан и Айнтрахт Франкфурт сключиха бартерна сделка за нападателите си Андре Силва и Анте Ребич.

19:25 часа - Патрик Шик премина в РБ Лайпциг

19:15 часа - Официално! Кейлор Навас вече е играч на Пари Сен Жермен.

19:12 часа - Лацио се отказа от сделката по привличането на 18-годишния талант на Партизан Страхиня Павлович.

19:11 часа - Никола Калинич премина в Рома

19:00 часа - Трансферният пазар в Германия затвори, ще следим всичко останали сделки, които не са оповестени официално до 19 часа. Сделките в английските Лига 1 и Лига 2 също приключиха, като следващият вариант да се купи футболист ще е януари 2020-а година.

18:58 часа - Официално! Фиорентина привлече 18-годишният юноша на Ливърпул Боби Дънкан, който е братовчед на легендарния Стивън Джерард. 

18:50 часа - Остават десет минути до края на трансферния пазар в Германия!

18:33 часа – Нападателят на Брайтън – Флорин Андоне, ще подсили турския Галатасарай под наем за един сезон с опция за закупуване. Английският клуб има вариант да върне румънеца през зимата, ако се наложи.

18:27 часа - Хамбургер ШФ обяви официално привличането на Беркай Йозкан

18:17 часа - Официално! Двойна сделка за Фиорентина, след като бяха привлчени нападателят на Флуминензе Педро Енрике за 14 милиона евро, както и крилото на Лестър Сити Рашид Гезал. 

18:15 часа - Официално! Кирил Десподов ще играе в австрийски гранд!

18:13 часа - Официално! Ювентус привлече под наем корейския нападател Хан-Кванг-сонг от състава на Каляри. Наемът е за един сезон с опция за откупуване.

18:05 часа - Крилото на Фулъм Флойд Айте премина с постоянен трансфер в Генчлербирлиги. Той напуска "котиджърс" след 14 гола в 84 мача.

18:00 часа - Сделка: Реал взе вратар на ПСЖ!

17:41 часа - Трансферът на Икарди от Интер в ПСЖ изглежда все по-заплетен и по-заплетен. За да се случи той, играчът първо трябва да удължи договора си с италианския тим (сегашният е до лятото на 2021 година), а после да парафира с парижани под наем. Той ще струва 5 милиона евро на шампиона в Лига 1, който ще разполага и с опция да закупи аржентинеца срещу64 милиона.

17:25 часа - Сигурно е: Ругани остава в Ювентус

17:17 часа - Макар трансферният прозорец за Англия да затвори в началото на миналия месец, мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола обяви, че от клуба не са му дали картбланш да привлича заместник на контузилия се защитник Аймерик Лапорт.

17:00 часа - Официално: Аталанта намери много опитен заместник на щурмовака Шкъртел

16:59 часа - Бекът на Челси Баба Раман е удължил договора си с 1 година при "сините", като до края на сезона ще играе под наем в испанския новак Реал Майорка.

16:27 часа - Ливърпул е обявил пред 18-годишния Боби Дънкан, братовчед на клубната икона Стивън Джерард, че е нежелан на "Анфийлд" след обвиненията, които агентът му отправи. "Червените", според Би Би Си, ще приемат офертата на Фиорентина.

16:21 часа - Арда няма спирка - взе още един играч

16:16 часа - Саутхемптън е приел оферта за своя полузащитник Марио Лемина. Габонският национал е желан от Галатасарай и Сампдория

15:57 часа - Селтик е на път да претърпи сериозен крах след продажбата на Киърън Тиърни в Арсенал. Набелязаният за негов заместник Грег Тейлър е напът да се размине с трансфер при "детелините", тъй като Килмарнък не е доволен от финансовите параметри по сделката. До края на деня ситуацията би могла да се промени в позитивна светлина за шотландския шампион.

15:21 часа - Рейнджърс е близо до закупуването на крилото Райън Кент от Ливърпул срещу сумата от 7 милиона паунда. През миналия сезон младокът изкара успешен период под наем именно в тима, воден от Стивън Джерард.

15: 21 часа - Официално: Арда взе петкратен шампион на България

15:05 часа - Челси е готов да даде Кенеди под наем на Еспаньол

15:02 часа - Верона взе под наем от Ювентус младия краен защитник Уесли

14:56 часа - Шотландският Рейнджърс е близо до подписа на младия футболист на Ливърпул Райън Кент. Тимът, воден от Стивън Джерард, се очаква да плати около 7 милиона паунда за крилото

14:15 часа - Хенрих Мхитарян вече е в Рим, където ще подпише с Рома

14:13 часа - Милан и Рома се интересуват от полузащитникът на Шахтьор Донецк Тайсън. Според различни медии в Италия „червено-черните“ вече са предложили около 20 милиона евро за бразилеца

13:39 часа - Десният бек на ПСЖ Тома Мюние се очаква да премине във Валенсия

13:26 часа - Официално! Защитникът Влад Кирикеш премина в Сасуоло от състава на Наполи под наем за един сезон, с опция за откупуване през следващото лято

13:22 часа - Официално! Хавиер Ернандес - Чичарито премина в Севиля

13:20 часа - Италианският шампион Ювентус се интересува от Шкодран Мустафи и Жером Боатенг

12:50 часа - Кейлор Навас се е сбогувал със съотборниците си в Реал и се е качил на частен самолет за Париж, където се очаква да подпише с ПСЖ, съобщават испанските медии

12:44 часа Българският нападател Кирил Десподов е пред трансфер в австрийския Щурм Грац

12:24 часаОфициално! Матео Дармиан премина от Манчестър Юнайтед в Парма

12:20 часаМауро Икарди може да се присъедини към ПСЖ под наем за един сезон, съобщава „Скай Италия“

11:10 часа - Полузащитникът на Арсенал Хенрих Михитарян е пред трансфер в Рома 

10:10 часа - Официално! Наполи си осигури услугите на нападателя Фернандо Йоренте. За последно испанецът игра в английския Тотнъм

10:06 часа - Шахтьор (Донецк) се интересува от крилото на Шалке 04 Йевхен Коноплянка

10:03 часа - Никола Калинич е вече на базата на Рома, за да премине медицински прегледи, преди да се присъедини към "вълците"

10:00 часа - Фиорентина е близо от трансфера на 18-годишния талант на Ливърпул Боби Дънкан. Очаква се младокът да подпише договор за три години

09:58 часа - Полузащитник на Олимпик Марсилия Луис Густаво може да премине в тима на Фенербахче. Очаква се французите да искат около 6 милиона евро за своя футболист

09:55 часа - ПСЖ иска да привлече защитникът на Ювентус Матия Де Шилио. В обратната посока ще поеме Тома Мюние

09:52 часа – Хърватският нападател на Ювeнтус Марио Манджукич може да продължи кариерата си в Катар, след като не влиза в плановете на мениджъра Маурисио Сари

09:50 часаНападателят на Айнтрахт Франкфурт Анте Ребич е пристигнал в Милано, където ще премине задължителните медицински прегледи, преди да подпише с Милан