Една от трансферните цели на Тотнъм през изминалото лято - Бруно Фернандес, разкри, че сделката с "шпорите" е била готова, но трансферът е бил блокиран от настоящия му клуб Спортинг Лисабон. 

Атакуващият хафл беше сред най-желаните играчи през лятото, като за неговия подпис се бореха Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид. Оказва се обаче, че най-близо до подписа на португалеца е бил Тотнъм. 

"Тотнъм направиха няколко оферти към мен и всичко беше перфектно или поне така си мислех. Всички знаят, че голямата ми амбиция е да заиграя в Англия, но първо трябваше да бъдат спазени определени финансови условия. Спортинг сметна, че офертата за клуба не е изгодна и аз трябваше да уважа решението", заяви Фернандес.

"Един ден ще напусна Спортинг, когато амбициите на клуба не съвпадат с моите. Все пак този момент все още не е дошъл. Клубът не ме продаде, защото вярваше, че предложението не е изгодно за тях и също така повярваха в моите ценности, че цялата ситуация няма да навреди на отдадеността ми към поставените цели. Прави са", завърши атакуващият халф.