Българският национал Кирил Десподов официално подсили австрийския гранд Щурм Грац. Нападателят на Каляри ще изкара сезон 2019/2020 под наем в отбора, в който отново ще работи с наставника Нестор Ел Маестро.

„В последните седмици си държахме очите отворени за още един атакуващ футболист. Бих описал факта, че привлякохме Футболист №1 на България от Серия А в Грац, като особено задоволителен. С неговата динамика и голмайсторски умения, той определено ще обогати нашия тим”, заяви спортният директор на Щурм Гюнтер Крайсл.

Сайтът на „черните” направи и кратка визитка с кариерния път на нападателя. „В юношеските си години Десподов игра в Литекс Ловеч, където също успешно се пребори за място в първия тим. Оттам 179-сантиметровият флангови играч премина в ЦСКА София през лятото на 2016 година, където той беше особено успешен през сезон 2018/2019 под ръководството на Нестор Ел Маестро. Като цяло при престоя си в ЦСКА той отбеляза 24 гола и даде 26 асистенции в 79 мача. През януари 2019 година дойде и промяната за българския национал, който направи трансфер в Каляри и Серия А.”

Както можеше да се очаква, треньорът Ел Маестро също имаше да каже няколко думи при представянето на играча. „Убеден съм, че Кирил ще ни помогне през този сезон, както ще сторят и всичките ни други нови попълнения”, коментира специалистът.

„Щурм е отличен клуб и искам да спечеля всеки един мач с този отбор оттук насетне. Очаквам с нетърпение отново да работя с треньора Нестор Ел Маестро и вярвам, че заедно можем да постигнем много тази година”, каза самият Десподов пред клубната интернет страница.