Защитникът на Ювентус Даниеле Ругани е имал възможности да направи трансфер през това лято, но италианският тим е предпочел да го запази. Това изказване дойде лично от агента на италианския бранител – Давиде Торкия.

Бившият футболист на Емполи се твърдеше, че може да направи трансфер в Арсенал, Манчестър Юнайтед, Рома и Милан през това лято, като последната спекулация около него бе дори за испанския Барселона. Въпреки това италианският шампион е преценил да запази Ругани в състава си, след като Джорджио Киелини получи травма в коляното, която ще го извади от игра за следващите шест месеца.

„Той е единственият италианец, който е израснал в Юве и е в орбитата на клуба от седем години”, сподели агентът му пред Tuttosport.

„Първият му избор винаги е бил Ювентус. Разбира се, че имаше интерес към него, като дори беше сериозен, но Юве прецени да го запази. Ругани винаги е играл в 40% от мачовете на Юве. Само на 21-годишна възраст е и трябва да се справи с трима от най-добрите бранители в Европа. Не са много играчите, които могат да играят в близо 50% от мачовете на Юве”, продължи той.

„Ако искаш да останеш в топ клуб, трябва да знаеш, че ще се бориш с най-добрите играчи. Никой не е незаменим, освен Кристиано Роналдо, който не е човек”, завърши Торкия с усмивка.