Пеп Гуардиола отрече слуховете, свързващи Неймар с трансфер в Манчестър Сити, като същевременно описа звездата на Пари Сен Жермен като "невероятен играч".

"Goal.com" съобщи, че ПСЖ са готови да продадат бразилеца, ако получат подходяща оферта, а стадион "Етихад" е най-вероятната му следваща дестинация.

Сити вече привлякоха Ерлинг Халанд и Калвин Филипс за общата сума от 93 милиона евро.

Френското издание "Паризиен" съобщи, че Неймар е бил предложен на Манчестър Сити, но Гуардиола отхвърли твърдението като "невярно".

"Много съжалявам за "Паризиен", но това не е вярно. Съжалявам за тях, защото информацията, която са получили е фалшива. Неймар е невероятен играч и по моя информация той е добър човек. Нека се изразява в Париж", каза Гуардиола преди предсезонния мач на неговия отбор с Клуб Америка в четвъртък.

"Манчестър Сити купуваше 150 играчи всяко лято и това не е вярно. Съжалявам за Неймар, разбира се", добави той.

Бразилецът може и да не се насочи към Манчестър в скоро време, но Гуардиола е повече от доволен от възможностите си след ранни сделки през летния трансферен период.

Той обаче няма да очаква прекалено много твърде скоро от новите попълнения и добави, че те трябва да се адаптират постепенно.

"Стъпка по стъпка. Няма да стане за един или два дни. Не можем да окажем прекалено голям натиск върху тези играчи. Трябва да им осигурим къщи, апартаменти в Манчестър и време на тренировките. Тогава това, което искаме да правят, ще се увеличи. Първите впечатления от играчите са наистина добри, изглеждат добри хора. Да имаш добро настроение в съблекалнята е по-важно от тактиката", каза Гуардиола.