Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино, заяви че нападателят на „шпорите“ Хари Кейн може да се завърне за финала в Шампионска лига на 1 юни, ако тимът отстрани Аякс в полуфиналите на надпреварата.

Кейн все още се възстановява от разкъсване в областта на глезена – вторият път, в който той страда от подобна контузия през този сезон.

Английският национал получи травмата при минималната победа над Манчестър Сити с 1:0 в първи четвъртфинален сблъсък от Шампионската лига, игран на 9 април. Но Почетино потвърди, че възстановяването на голмайстора върви по план – нещо, което дава надежда на феновете на „шпорите“, както и на тези на Англия, които се подготвят за полуфинал срещу Холандия в Португалия в турнира Лига на нациите на 6 юни.

„Надявам се, да. Той се справя добре, но към днешна дата не мога да кажа кога със сигурност ще го видим отново в игра“, отговори аржентинският специалист, когато бе запитан дали Кейн ще бъде готов за финала на „Уанда Метрополитано“ в Мадрид.

„Това може да се случи преди 1 юни, а може и след това. Зависи от това как тялото му реагира на травмата. Сега възстановяването му е в добър период и той се справя добре, но винаги идва момент, в който трябва да реша дали той е готов или не. Ако ме попитате днес дали той ще е готов за финала, ще ви кажа „Да“, защото знам колко упорит е Хари и колко усилено работи всеки ден. Но аз не съм лекар, това е просто мое наблюдение и желание“, добави Почетино.

Мениджърът на „шпорите“ потвърди, че още един от нападателите на тима – Винсент Янсен, може да получи шанс за изява в последните три мача от Висшата лига. Холандецът се появи като резерва в 80-та минута при трудния успех у дома над Брайтън с 1:0 във вторник за първи път от август 2017, като Почетино обясни защо не е разчитал на бившия играч на Твенте през сезона.

„Трябва да изясним ситуацията. Винсент бе контузен през по-голямата част от първия полусезон. Когато решихме, че ще разчитаме на него, той отново получи травма. Опитахме се да му помогнем с възстановяването. Той имаше проблеми със своята физическа подготовка, но в последните няколко седмици тренира усилено е готов да помогне на първия отбор. Той е на разположение, така че защо да не заложим на него в някой от следващите мачове до края на сезона?“, завърши Почетино.

Тотнъм приема у дома Уест Хем в лондонско дерби в събота на обяд, а във вторник играе отново в къщи, този път срещу Аякс в първи мач от полуфиналите на Шампионска лига. /БГНЕС