Тази вечер ще се изиграят първите 8 мача от последния кръг в груповата фаза на Шампионска лига. 
 
В група "А" Манчестър Сити и Пари Сен Жермен си осигуриха класиране за следващата фаза. Битката ще е за третото място, за което спорят РБ Лайпциг и Брюж които до момента са с равни точки - по 4. Германците приемат Ман Сити и ще продължат в Лига Европа с победа, равенство също може да им свърши работа, стига Брюж да не победи в Париж, а дори и загуба може да ги остави на 3-ото място.
 
В група "В" Порто приема Атлетико Мадрид, а Милан е домакин на Ливърпул. "Мърсисайдци" имат пълен актив до момента и ще играят само за честта си. Шанс за второто място имат останалите три отбора, като предимството е за Порто, който има точка повече. 
 
В група "С" срещите са за престиж, след като Аякс и Спортинг си осигуриха съответно първото и второто място. Борусия Дортмунд отива в Лига Европа като трети, а Бешикташ отпада от турнира на последното място. 
 
В група "D" интригата е около първото място. Реал Мадрид и Интер си гарантираха място на 1/8-финала, а сега ще определят победителя в групата в пряк сбдвубой на "Сантиаго Бернабеу". "Белият балет" ще е доволен и на равенство, докато "нерадзурите" ще трябва да търсят задължителен успех. Шериф Тираспол със сигурност е трети и Иахтьор Донецк ще играе само за честта си.
 
 
ГРУПА "А"
19:45 Пари Сен Жермен - Брюж
19:45 РБ Лайпциг - Манчестър Сити
 
ГРУПА "В"
22:00 Порто - Атлетико Мадрид
22:00 Милан - Ливърпул
 
ГРУПА "С"
22:00 Борусия Дортмунд - Бешикташ
22:00 Аякс - Спортинг Лисабон
 
ГРУПА "D"
22:00 Реал Мадрид - Интер
22:00 Шахтьор Донецк - Шериф Тираспол