Нападателят на Тотнъм Хари Кейн призна, че доста футболисти вече мислят за Световното първенство в Катар, но се стремят да дадат максимума от себе си в мачовете на клубните си отбори преди началото на турнира. 

„И преди съм казвал, опитваме се да не мислим за първенството, но то ще дойде много бързо. Вече е месец ноември и след две седмици ще бъдем на самолета за Катар, за да играем първия си мач на Мондиал 2022. Сигурен съм, че доста футболисти вече имат тази мисъл в главата си, но продължават да дават 110 процента от възможностите си за клубовете си“, заяви Кейн, цитиран от изданието Irish Examiner.

„Аз лично се опитвам да се концентрирам върху предстоящите ни мачове с Тотнъм. Разбира се, трудно е да не мислиш за Световното, но ако постигнем три добри резултата, това ще помогне за добрата настройка преди Мондиала“, добави капитанът на националния отбор на Англия.

Тотнъм спечели с 2:1 като гост на Олимпик Марсилия в последния си двубой от груповата фаза на Шампионската лига и си осигури класиране в директните елиминации. Английският тим завърши като лидер в група D с 11 точки, а второто място с 10 точки зае германският Айнтрахт Франкфурт.

Сега за "шпорите" предстои домакинство на Ливърпул в неделя, 6 ноември, част от 15-ия кръг на Висшата лига.