Звездите на Рома Франческо Тоти и Даниеле Де Роси отпаднаха от групата на тима за гостуването на Бреша в сряда от междинния кръг на Серия А.

Световните шампиони с Италия от 2006 година получиха контузии при равенството 2:2 у дома срещу Болоня в неделя следобед.

Травмите на Тоти и Де Роси са голям удар за треньора на вълците Клаудио Раниери, който много скоро може да бъде уволнен, ако не започне да записва победи.

Джалоросите на Раниери се представят трагично от началото на сезона и са на 17-о място в Серия А след третия кръг със само две точки, като бяха бити с 5:1 от Каляри и направиха домакински равенства с аутсайдерите Чезена и Болоня.

Освен това Рома загуби финала за Суперкупата на Италия и падна в първия си мач от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен, като тимът бе обвинен в крайно дефанзивна игра, а капитанът Франческо Тоти определи поведението на отбора на Алианц Арена като „грозно катеначо” и каза, че повече не трябва да се играе по този начин.

Добра новина за римския тим преди гостуването на Бреша е, че вкаралият наскоро на България черногорски нападател Мирко Вучинич взе участие в днешната тренировка на отбора и ще бъде на линия за мача на стадион Ригамонти.

Левият бек Джон-Арне Рийзе също се завръща за Рома, след като бе получил контузия, докато бе с националния състав на Норвегия.