Байерн успя да прекърши Рома с два късни гола и да постигне домакинска победа с 2:0 в мач от група Е на Шампионската лига.

Баварците имаха превъзходство още от началните минути на мача, но през първото полувреме липсваха чистите положения пред вратата на Жулио Серджо. Бразилският страж на Рома спаси няколко удара на Мюлер, Олич и Швайнщайгер.

През второто полувреме футболистите на Байерн имаха тотално надмощие и играта се развиваше главно пред наказателното поле на Рома. В 56-та минута Мюлер изскочи зад отбраната на гостите, след което стреля, но Серджо спаси показвайки невероятен рефлекс.

След центриране от корнер в наказателното поле на Рома в 75-та минута, Мирослав Клозе засече топката с глава, но тя срещна десния стълб на вратата на Серджо.

Три минути по-късно Клозе се озова в нова отлична ситуация, но след удара топката срещна напречната греда.

Байерн все пак успя да поведе в резултата в 79-та минута, когато Даниел ван Буйтен свали с глава една топка към Томас Мюлер, който с много техничен диагонален удар прати топката в долния десен ъгъл на Серджо за 1:0.

Баварците удвоиха своята преднина в 83-та минута, когато Холдер Бадщубер центрира от фаул в наказателното поле на Рома, след което Мирослав Клозе изпревари Серджо и засече топката с крак пращайки я във вратата на италианския отбор за 2:0.

Така Байерн стартира с победа тазгодишното си участие в групите на Шампионската лига.

В другия мач от групата Клуж победи трудно с 2:1 като домакин Базел.

Румънският шампион рано успя да поведе с 2:0, след като Рада и Траоре вкараха два бързо гола в 9-та и 13-та минута.

Базел успя да стигне само до почетно попадение в 45-та минута, когато Александър Фрай центрира от корнер в наказателното поле на Клуж, където Валентин Щокер засече топката и я прати във вратата на Кларо.