Капитанът на Рома Франческо Тоти се опита да замаже скандала, който избухна между него и треньора Клаудио Раниери след гостуването на Байерн Мюнхен в Шампионската лига и пусна изявление в официалния сайт на тима.

Италианците загубиха с 0:2, а Тоти обвини наставника, че и избрал брутално дефанзивна схема на игра за мача на Алианц Арена, наподобяваща катеначото. Това наложи Раниери да привика нападателя на дълъг разговор на 4 очи.

„За да се избегнат бъдещи неправилни интерпретации за случилото се, усещам, че е време за разяснение”, пише звездата на вълците.

„Бях с фенове и давах автографи пред прес-зоната и в този момент просто отговорих на типично фенски коментар за начина, по който се разви мача. Тези, които ме познават, знаят, че съм разочарован от загубата първо като фен, а после и като играч.”

„Бих искал винаги да виждам моя тим да играе открит и атакуващ футбол. Диалогът между играч и треньор е ежедневен, дори още по-чест, ако си капитан на отбора”, опита се да замаже ситуацията Франческо Тоти.