"Много съм щастлив от трансфера си, благодаря за милите думи, благодаря за това ново предизвикателство. Страхотен клуб, велик клуб, страхотен град, много красив", бяха първите думи на Неймар като футболист на ПСЖ.

Бразилецът даде пресконференция, в която коментира рекордната сделка. Той настоя, че въпросът не е за пари, а става дума за амбиция. Той обясни, че е избран парижани със сърцето си.

Първите стъпки на Неймар в Париж

"Не мога да опиша това, което чувствам в този момент. Очаквам с нетърпение да започна да се подготвям с ПСЖ."

"Всичко е въпрос на амбиция, аз исках по-голямо предизвикателство, а сърцето ми подсказа да последвам този път, тази амбиция, затова съм тук пред вас днес."

А повлия ли това, че в Барса не бе най-голямата звезда? "Това не повлия, исках да дойда в Париж, това беше единствената причина, исках да намеря ново предизвикателство. Не го направих, защото не се чувствах най-голямата звезда, не търся това, искам ново предизвикателство, да печеля трофеи, това иска и ПСЖ, затова дойдох тук. Нови трофеи, нови предизвикателства, това ме мотивира. Искам да дам всичко най-добро от себе си."

"Трудно е да опиша нещата по толкова прост начин, по който искате. Казаха ми, че това е моментът да подпиша с ПСЖ, че предизвикателството ще бъде още по-голямо. Просто искам да започна да играя с моите нови съотборници."

Неймар: Не се интересувам от парите, а от своето щастие

"Това беше едно от най-трудните ми решения. Барселона е страхотен, велик клуб, имам много приятели, фантастични футболисти. Не беше никак лесно за мен. Оставям добри приятели, но това е футболът. Навсякъде се запознаваш с нови хора, благодаря на всички в Барселона, но дойде моментът да потърся ново предизвикателства. Говорих с моите бразилски съотборници в ПСЖ и вече се чувствам като у дома си.

"Това нямаше да промени моето отношение, дали има или няма бразилски футболисти. Глобалната обстановка е позитивна. Трябваше да помисля сериозно. Сложно е да говориш с толкова много хора, когато не си сигурен в това, което искаш да постигнеш в живота. В момента, в който взех своето решение бях сигурен, че искам да взема това решение. Сърцето ми подсказа да взема това решение. Винаги се доверявам на своето сърце, на своя усет."

"Гладен съм за футбол, искам да играя футбол, ако имам възможност да играя утре, защо не. Имах предсезонна подготовка, тренирах без последните 2 дни. Единствено искам да играя футбол.”

Босът на ПСЖ: Неймар ще ни даде много, можем да дадем и повече пари