Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер описа трансфера на Неймар в Пари Сен Жермен като "извън рационалното". Французинът говори по темата на пресконференция преди мача за Къмюнити Шийлд срещу Челси.

"Когато държави притежават футболни клубове всичко е възможно и става много трудно да уважаваш Финансовия феърплей", заяви Венгер.

Емоционалната изповед на Неймар след трансфера му в ПСЖ

"Все още живеем с рационалност. Не сме единствените. Мисля, че 99% от клубовете го правят, но разбира се, не можем да се съревноваваме на това ниво."

ПСЖ рискува глоба от порядъка на 30-40 млн. евро

Французинът описа сделката за Неймар като "извън рационална". "Преминахме линията на 100 милиона миналата година, а само година по-късно преминаваме тази на 200 милиона."

"Когато помислиш, че Тревър Франсис бе първият играч за 1 милион паунда и това изглеждаше безпричинно, това показва каква дистанция сме изминали и колко далеч сме стигнали, колко голям стана футболът. Това е извън сметките и и извън рационалността."

"Числата вече са сравними с тези в НБА. Те нямат общо с обществото. Цената на играча зависи от идентичността на купувача и не можеш да ги съпоставиш с пазара. Решаващо е финансовият потенциал на купувача."

Барселона дава случая "Неймар" на УЕФА