Отборът на Бразилия победи Хърватия с 2:0 в контролна среща на стадион „Анфийлд” в Ливърпул. Двата отбора се готвят за предстоящото Световно първенство в Русия, като Бразилия е в група Е, а Хърватия е в група D на шампионата.

Двубоят бе белязан от завръщането на Неймар на терена за Бразилия след контузията, която претърпя през февруари и страхотния му гол за 1:0 срещу хърватите.

Неймар бе резерва и влезе в игра на почивката, а в 69-ата минута демонстрира чудесната си техника, справяйки се със защитниците на Хърватия за 1:0 в полза на Бразилия.

Вторият гол за „селесао” бе дело на играчът на Ливърпул Роберто Фирмино в добавеното време на срещата.

Бразилия излезе в стартов състав: Алисон, Миранда, Тиаго Силва, Марсело, Данило, Уилиан, Фернандиньо, Паулиньо, Филипе Коутиньо, Каземиро и Габриел Жезус, а на старта съставът на Хърватия бе: Субашич, Чорлука, Вида, Ловрен, Вършалко, Модрич, Ракитич, Перишич, Бадел, Крамарич и Ребич.

Първото полувреме не предложи голове за зрителите на „Анфийлд”, като в 13-ата минута Деян Ловрен опита удар с глава, но прати топката вляво от вратата на бразилците. Три по-късно Иван Перишич отправи нелош изстрел, с който вратарят на Бразилия Алисон се справи.

Паулиньо стреля силно към вратата на Хърватия в 32-ата минута, но защитник застана на пътя на топката.

След почивката Данило отправи удар от средно разстояние, с който не застраши вратата на съперника, а в 60-ата Анте Ребич принуди Алисон да се прояви с впечатляващо спасяване.

Моментът на звездата на Пари Сен Жермен Неймар дойде в 69-ата минута, когато той получи от Филипе Коутиньо и след зрелищна солова акция реализира за 1:0.

Неймар се контузи на 25-и февруари в мач на своя ПСЖ срещу Олимпик Марсилия, а срещу Хърватия се нуждаеше от малко повече от 20 минути, за да се разпише.

В третата минута на добавеното време на мача Каземиро пусна към Роберто Фирмино, който се възползва от грешка в защитата на Хърватия и бе точен за крайното 2:0.