Даниел Алвеш, който не попадна в крайния състав на Тите за Мондиала в Русия, бе силно развълнуван от класирането на „селесао“ за осминафиналите. Играчът на ПСЖ отправи емоционални думи към народа от Страната на кафето, като заяви, че силата на една нация е в нейното единство.

В първия етап от фазата на директните елиминация, Бразилия ще спори с Мексико. Срещата е на 2 юли от 17.00 часа на „Космос Арена“.

„Горд съм, че съм бразилец. Това е да се чувстваш добре представен, това се усеща във всички, които говорят нашия език и са част от нашата общност. Каква борба всеки ден, за да може нашият народ да се чувства горд с отбора си. Една група момчетата, които се отказаха от много неща, за да сбъднат мечтата на нашата нация“, започна Алвеш.

„Един отбор, който иска да ни обедини веднъж завинаги и да се превърнем в наистина задружна нация…Да сме народ, който не изпитва егоизъм, завист, злоба, народ, който не мисли, че нещата се случват лесно“, продължи Алвеш и отсече за финал: „Никога не забравяй: „Силата на една нация е да е единна във всяко начинание“.

В Бразилия се присмяха на Кроос

Тите: Първата задача е изпълнена