Българският национал Живко Миланов, говори пред Гонг, след контролата между Васлуй и Хайдук. Бранителят игра 90 минути за румънците, а след това вкара и дузпа, но тимът му падна с 7:8, а редовното време приключи без голове:

- Съжалявам, че няма да играя срещу Локомотив Пловдив. Играе ми се с българи, липсват ми. Стана добра проверка, тук сме дошли да се подготвим за началото на сезона. Имаме 7-8 мача, мисля че ще са ни достатъчни.

- Във Васлуй ли ще останеш?

- Сега оставам тук, имахме малко проблеми с договора, имам още 6 месеца. Ще ги изгладим...

- Пишеше се за интерес от страна на Динамо Букурещ към теб, така ли е?

- Не, Рапид и Стяуа ме искаха, но не се стигна до трансфер. Явно ръководствата не са се разбрали, аз не стигнах до разговор за личен договор.

- На теб прави ли ти се вече подобна стъпка?

- Да, аз съм амбициран да отида в някой по-голям отбор, може и от румънските грандове. Ние също се борим за титлата, но една година имахме проблеми, защото не можехме да картотекираме нови играчи. Миналата година загубихме в последните два-три мача титлата.

- Преди няколко дни се видя с бившите ти съотборници от Левски, какво си казахте?

- Видях се със стари приятели, които имам там. Говорихме си за това, как е отборът. Пожелах им успех, това е.

- Сега има доста юноши в първия отбор на Левски. Надяваш ли се, че ще се върне традицията да се налагат такива момчета?

- Аз съм за това нещо. Излязох от юношеската школа на Левски. Надявам се да се работи правилно, както се правеше с нас. Напоследък чувам какво става по школите, ЦСКА и Левски имаха страхотни школи, излизаха футболисти. Трябват млади играчи, това е пътят Левски да върви.