Украинският Металург Донецк, където старши треньор е Николай Костов, а играе Велизар Димитров е заподозрян в уговаряне на мачове от Лига Европа, обявиха от УЕФА.

Мачовете от турнира Лига Европа, които са разследвани, са шест. Двата мача от втория квалификационен кръг на надпреварата между израелския Бней Яхуда (Тел Авив) и ФК Динабург, както и срещите между КС Влазния и Рапид Виена.

Много внимателно ще бъдат проучени и мачовете от третия квалификационен кръг на Лига Европа между НК ИБ Любляна и Металург Донецк на Велизар Димитров, както и срещата между Фенербахче и унгарския Хонвед.

Металург побеждава и в двамата мача, като в първия в Донецк украинците надделяват с 2:0, а при гостуването побеждават с 3:0, като третото попадение е дело на Велизар Димитров от дузпа.

От УЕФА заявиха: "От първоначалния списък от 40 срещи в Европа, които ние смятахме за подозрителни, сега разследваме седем от тях", съобщи генералният секретар на УЕФА Джани Инфантино.

Съмнителният футболен сблъсък от квалификациите на Шампионската лига е мача, играна на 21 юли, между ФК Тирана и норвежкия Стабек във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. След като двата тима бяха направили 1:1 в Албания, Стабек спечели втората среща с 4:0.