Германски вестник разкри детайли за някои от 200-те мача, които се разследват, след разразилия се огромен тото-скандал в Германия и Европа за уреждане на футболни мачове.

Според " Sueddeutsche Zeitung" в системата са били замесени мачове от по-ниски дивизии, където букмейкъри са подкупвали играчи, за да загубят определена среща. Изданието публикува имена на отбори от Швейцария, Белгия, Хърватия и Турция.

Като пример е даден мач от швейцарската втора дивизия между отборите на Ивердон Спорт и ФК Тун, игран на 26 април 2009 година. Играчите на гостуващия отбор са получили по 15,000 евро, за да бъде сигурна загубата им с четири гола разлика. В крайна сметка срещата завършва 5:1. В друг мач от белгийската втора дивизия играчите на УР Намур са получили подкупи, за да загубят мача с разлика от два гола. Съответно Намур пада с 2:0. 

Около 200 футболни срещи, играни в девет страни, включително най-малко три срещи от Шампионската лига, се оказаха замесени в огромен тото-скандал в Германия и Европа за уреждане на футболни мачове, разследван от германската прокуратура.

"Това със сигурност е най-големият престъпен удар във футбола", заяви специалистът на УЕФА Петер Лимахер на пресконференция в петък. След подкупи на играчи, треньори, съдии и членове на ръководството на определени мачове, бандата е спечелила над 10 милиона евро от залагания в Европа и Азия, най-вече в Китай.