Около 200 футболни срещи, играни в девет страни, включително най-малко три мача мача от Шампионската лига, са замесени в разразилия се огромен тото-скандал в Германия и Европа за уреждане на футболни мачове, съобщиха от германската прокуратура.

Футболните двубои, за които се смята, че са били уредени, са се играли в Германия, Белгия, Швейцария, Хърватия, Словения, Турция, Унгария, Босна и Херцеговина и Австрия.

От прокуратурата на Германия обявиха на специална пресконференция, че криминални групи са спечелили няколко милиона евро чрез залагания. Германската полиция извърши още вчера няколко ареста на хора, които са заподозряни в уреждането на мачовете.

Арестите, които бяха извършвани както в Германия, така и в чужбина, са част от кампанията за разследване на уредени мачове, която бе подкрепена от УЕФА. Разследването се води вече година, а целта бе международна криминална организация, работеща в доста държави.

Групировката е заподозряна в подкупване на играчи, треньори, рефери и официални лица от "високо-котиращи се първенства", за да бъдат манипулирани мачове с цел печелене на пари чрез залагания.