След като загуби поредния си мач от руското първенство, българският наставник на Амкар Перм Димитър Димитров – Херо, взе решение да се завърне в родината си. Още повече, че напрежението за него и отбора му в Перм е огромно. Българинът е подложен на натиск от страна на феновете на Амкар и руските журналисти, които настояват да подаде оставка в оглед лошите резултати на тима.

В последния мач Амкар загуби като домакин с 0:2 от Сатурн и се смъкна до 14-о място в местното първенство. Лошите резултати няма да позволят Димитър Димитров да продължи работата си в руския отбор и той по всяка вероятност ще подаде оставка. Това ще стане след вторник, когато се очаква Херо да се върне в Русия. В момента той е в България, а поводът да се завърне у нас, е удължаване на визата му.

Димитър Димитров пое отбора на Амкар в началото на сезона и се надяваше да запише и евроучастие с руския тим в Лига Европа. В тима играят трима българи - Мартин Кушев, Георги Пеев и Захари Сираков, и привлеченият от Херо играч на Левски Жеан Карлос.

До този момент от ръководството на руския клуб не са реагирали по повод на евентуалната смяна на треньора, но всички в Перм са убедени, че дните на Димитров са преброени.