Българският нападател на Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов разкри, че е съживил кариерата си в клубния тим след цяло лято усилени тренировки. Той признава още пред английските медии, че се е чувствал недоволен от собственото си представяне с екипа на „червените дяволи” в първите два сезона, но сега смята, че всичко е дошло на мястото си.

„Бях разочарован от себе си, и не можех да дам на феновете онова, което очакваха от мен. Всички в Манчестър Юнайтед имат право да ме съдят, това е техният отбор, така би трябвало да бъде. Аз съм гост тук, привилегирован гост. Сега усещам, че всичко, което си представям на терена може да се сбъдне, и чувството е страхотно,” споделя Бербатов, цитиран от „Сън”.

„Работих усилено по физическата си подготовка. Толкова усилено. Аз не съм от момчетата, които обичат да видят във фитнеса, сигурен съм, че си личи. Но работя усилено дори по това. По време на паузата бягах по шест мили всеки ден. Гледах по един мач от Световното, излизах да тичам, гледах още един, след това пак тичах. Такава бе програмата ми,” разкрива той.

След като вкара хеттрик на Ливърпул, а Юнайтед победи с 3:2, Бербатов коментира: „Невероятна публика на Олд Трафърд. Не мога да опиша как се чувствам сега. Не съм изморен, чувствам се по-жив от всякога. Късметлия съм, че играя тук. За тези хора. За този треньор. За този клуб. С тези играчи.”

Бербатов казва още, че не знае как да се справя със славата, след постиженията: „Не мога да гледам собствените си мачове. Дори когато излизах от терена и всички ме аплодираха, се засрамих. Харесва ми, но не знам как да реагирам. Прибирам се у дома, занимавам се със семейството си, понякога гледам филм. И едва дочаквам следващата тренировка. Наистина е доста странно.”

Единственото, за което Митко говори с удоволствие, и без да пести думи, е благотворителната му фондация, защото иска да се чуе за тези деца, които имат нужда от подкрепа. „Сън” отчита е факта, че хората в България също са празнували заедно с Бербатов трите му попадения срещу Ливърпул.