Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри бе изключително разочарован и критикува остро представянето на своя тим при равенството като гост на Венеция. Специалистът от Ливорно коментира и контузията на звездата на „бианконерите“ Пауло Дибала.

“Предприехме риск с Дибала и се получи доста зле. В сряда той беше сменен с мускулен проблем и се надявахме, че днес ще бъде по-добре, но не стана така“, заяви Алегри.

„Направихме добро първо полувреме и създадохме възможности, но след това се изключихме в тези 10-15 минути преди гола на Венеция. Просто се мотаехме и им подарявахме топката. Същото се случи и в Салерно, но тогава имахме късмет, че не допуснахме гол, защото те улучиха гредата. Трябва да се научим кога да играем по-грозно, стискайки зъби“, продължи той.

15 снимки

"Трябваше да атакуваме пространствата и да ги принуждаваме да ни фаулират. Ние обаче загубихме две точки срещу един добър отбор като Венеция. Имаме играчи, които нямат голям опит, на практика Кайо Жорже за първи път беше нещо като титуляр, заменяйки Дибала толкова рано. Целият отбор беше муден след почивката“, продължи анализа си италианският стратег.

„Дали става все по-трудно да се целим в топ 4? Не бива да мислим за това. Днес загубихме две точки, които трябваше да сграбчим”, завърши Алегри.