Отборът на Интер се наложи с 2:1 над Специя в мач от 13-ия кръг на италианската Серия А. 

Десет минути след началото на двубоя Ашли Йънг пропиля страхотна възможност да открие резултата, а малко след това Лаутаро Мартинес също се отчете с пропуск за своя тим. 

До края на първата част играта се успокои и сериозни опасности пред някоя от двете врати лисваха. 

Getty Images
26 снимки

В началото на втората част обаче Ашраф Хакими изведе отбора си напред, след като овладя добър пас на Мартинес и с великолепен удар изпрати топката във вратата на противника. 

В 70-ата минута играч на Специя игра с ръка и след преглед на ситуацията с ВАР бе отсъдена дузпа за "нерадзурите". С мощен удар от бялата точка Ромелу Лукаку удвои аванса на Интер. 

Типично по италиански, в добавеното време на срещата градусите се вдигнаха и секунди преди последния съдийски сигнал Роберто Пиколи върна едно попадение за своя тим. За съжаление на Специя обаче, бе прекалено късно отборът да опита да вземе нещо от срещата. 

Така Интер продължава без грешна стъпка и не дава покой на лидера Милан. Разликата между двата тима остава само една точка, след като "росонерите" също взеха своя мач. Специя пък е на другия полюс и е с едва 11 точки, на косъм от зоната на изпадащите. 


В другите срещи по същото време:

Беневенто - Дженоа   КР 2:0 
Каляри - Удинезе    КР 1:1
Сасуоло - Милан    КР 1:2