Звездата на Атлетико Мадрид Жоао Феликс може да напусне „дюшекчиите“ това лято, като отборите на Ювентус и Интер следят ситуацията с интерес, твърди „CalcioMercato“.

21-годишният футболист, който се присъедини към Атлетико през 2019 година срещу рекордна за клуба сума, реагира гневно, след като бе заменен по време на градското дерби срещу Реал Мадрид миналия уикенд. Това бе допълнителен удар в отношенията му наставника Диего Симеоне, които според информациите, никога не са били толкова гладки след пристигането му.

От началото на сезона той има 8 гола и 3 асистенции във всички турнири, като спечели и наградата за Играч на месеца в LaLiga през ноември.

Нито Ювентус, нито Интер обаче се очаква да платят сумата от 126 милиона евро, която Атлетико даде за Феликс през юли 2019 година, когато го привлече. Съобщава се обаче, че Симеоне се интересува от звездата на Ювентус Пауло Дибала, който може да е част от интересна сделка между двата клуба.

От друга страна пък аржентинският специалист харесва и нападателя на Интер Лаутаро Мартинес, който реализира 14 гола в Серия А през миналия сезон.

Феликс обаче може да бъде изкушен от идеята да премине в Ювентус, за да играе заедно със своя съотборник в националния отбор на Португалия Кристиано Роналдо.