Минали пикът на заразата COVID-19 в Италия, страната ударена най-сериозно от кризата с коронавируса? Това се питат всички, след като в пореден ден смъртните случаи в Ломбардия намаляват.

Според президента на областта Атилио Фонтана това най-вероятно означава, че пикът на пандемията е близо или преминава в този момент.

В последните 24 часа регистрираните смъртни случаи, причинени от коронавируса са 416 души, което е с 126 по-малко от миналия ден. В същото време заразените в областта за едно денонощие са 1592, а вчера те са били 2100.

„Може би се намираме много близо до пика”, сподели Атилио Фонтана.

„Днес е третият пореден ден, в който цифрите са постоянни. Вече няма ръста, който беше през миналите седмици”, допълни той. “Оставаме на същото ниво, що се отнася на новозаразените. Това според епидемиолозите и статистиците, трябва да бъде прелюдията към намаляването на инфектираните. Цифрите ми дават още повече надежда”, продължи Фонтана.

В цяла Италия тенденцията е същата. Общо починалите за последните 24 часа са 756, докато за предишното денонощие те са били 889.

Това е добър знак и за спорта в страната и в частност Серия А, която бе спряна до второ нареждане.