Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри заяви, че дербито с Интер Милано на върха на Серия А, което ще се играе в неделя, "не е решаващо за титлата".

"Шампионатът не приключва в неделя. Има още много мачове, този не е решителен, той дава само три точки на победителя", каза още специалистът на пресконференцията си.

"Това е хубава среща, трябва да се възползваме максимално и да я изиграем с най-добрите ни оръжия, като знаем, че срещу нас има добър отбор, който прави отлични неща", добави той.

Както го прави редовно от началото на сезона, Алегри отново припомни, че според него "Интер е най-силният отбор в първенството и фаворит за титлата". Той отново каза, че целта на Ювентус е на завърши в Топ 4 и да се класира за Шампионската лига.

"Този мач е етап, но има и други след това. Имаме нужда да спечелим още много точки, за да постигнем целта си и да участваме в Шампионската лига", настоя треньорът.

За това 251-во издание на "дербито на Италия" Алегри има всички свои играчи на разположение, включително Федерико Киеза и Адриен Рабио, които пропуснаха последните мачове.

"Рабио е много важен играч, който има влияние върху играта ни и в съблекалнята", каза още Алегри, който призна, че е впечатлен от друг френски национал - нападателя на Интер Маркюс Тюрам.