Отборът на Лацио допусна девета загуба от началото на сезона в Серия А. Този път „орлите“ не успяха да се противопоставят на Парма и загубиха двубоя от 30-я кръг на шампионата с 1:3.

Поражението може да струва скъпо на Лацио, който има амбиции за Зона Шампионска лига, а съставът е дебнен отблизо от Наполи и Удинезе.

Непретенциозният тим на Парма, който се намира над чертата на изпадащите тимове в Италия, шокира своя съперник с два бързи гола в началото на срещата. Феновете на „пармалатите“ изригнаха още в 6-та минута на стадион „Енио Тардини“. Макдоналд Марига откри резултата за 1:0 след асистенция на Биабани. Само седем минути по-късно Парма вече водеше с 2:0 след точен удар на Флокари.

„Орлите“ успяха да се върнат в мача още преди почивката, в 37-та минута. Аржентинецът Лионел Скалони се разписа след взаимодействие с Козак. Последната дума обаче имаха „дуковете“. В 72-та минута отново Флокари реализира, след асистенция на Джовинко. Това бе и последният гол в мача за 3:1.

След успеха Парма се отдалечи от изпадащите отбори и вече е на 13-о място с 35 точки, а Лацио запазва третата си позиция, но преди да са се изиграли всички срещи от кръга.