Нападателят на Барселона Златан Ибрахимович се завърна на „Сан Сиро” за втори път, откакто напусна Интер, но не успя да направи нищо при загубата на „каталунците” с 1:3 в първи полуфинал от Шампионската лига.

„Беше много труден мач, Интер игра агресивно. Реферът също направи някои грешки, но не искам да го обвинявам за загубата, защото ние не играхме както трябваше, освен в последните 20 минути,” коментира Ибра.

„Аз се връщам след продължително отсъствие и все още не се чувствам на 100% готов,” обясни шведът. „Има още един мач, и на Ноу Камп всичко ще е различно. Вярваме, че можем да обърнем нещата.”

Нападателят се оплака от тактиката на Жозе Моуриньо, но призна, че нещата в Интер са се променили за една година. „Интер игра добре, и сега стои много компактно. В отбора обаче има различна настройка, вярват си, че могат да спечелят. Аз играя за Барселона и вярвам в моя отбор, така че на реванша това ще е решаващо,” отбеляза той.

„В сравнение с периода, в който аз бях в Интер, сега се залага много повече на атаката. В тима има някои страхотни таланти, а също така и самочувствие. Победата над Челси определено помогна за това самочувствие,” обясни още Ибра.

„Все още всичко може да се случи, аз имам силна вяра в способностите на Барселона. Ако Интер може да отбележи два-три гола у дома, тогава ние можем да вкараме четири-пет на нашия стадион,” завърши уверено Златан Ибрахимович.