Старши треньорът на Интер Жозе Моуриньо изригна след победата над Барселона с 3:1 в първия мач от полуфиналите в Шампионската лига. Той заяви, че е много доволен от играта на своя тим и разкритикува действията на каталунците след края на мача, които имаха претенции към главния рефер.

“Очевидно, не е лесно да се победи Барселона, както и да им вкараш гол или да се защитаваш срещу този тим. Ние победихме заслужено. Все още сме далеч от финала. Предстои ни реванш срещу тим от класа, който играе чудесно у дома”, сподели треньорът.

“След мача в тунела видях няколко неща, които ми поясниха какво да очаквам в следващия мач. Играчите на Барселона се опитаха да окажат натиск върху съдията. Моят единствен коментар е, че те имат къса памет. Защо футболистите на Барселона не могат да се държат като шампиони и не могат да приемат поражението от отбор, който сега е по-добър”, добави още португалският специалист.

Наставникът заяви, че е доволен от представянето на момчетата му. “Играхме много, много добре. Колкото до допуснатия гол, внимателно изучавахме Барселона и знаехме, че не трябва да допускаме попадение, но отборът даде всичко от себе си. В реванша? Можем да загубим дори с 0:10, но Интер спечели последните си шест мача в турнира. Ако не сега, то през следващия сезон или след още един, ще спечелим Шампионската лига.”

Относно шансовете на тима му след седмица на Ноу Камп, Моуриньо сподели само: “50 на 50.”