Отборът на Реал Мадрид увеличи преднината си на върха в класирането на Примера дивисион на шест точки, след като разби с 5:1 гостуващия тим на Гранада. Вторият в подреждането – Барселона гостува утре на Еспаньол в дербито от кръга.

Възпитаниците на Жозе Моуриньо нямаха никакви проблеми срещу новака в групата и съвсем заслужено стигнаха до изразителния успех в двубоя.

Резултатът на „Сантяго Бернабеу“ бе открит в 19-ата минута. След отлична комбинация между Кристиано Роналдо, Йозил и Бензема, последният бе точен с изстрел от осем метра. Гостите не се смутиха и на свой ред успяха да изравнят само няколко минути по-късно. В 22-ата минута Рико възстанови статуковото на терена за 1:1 след хубав удар с глава.

До края на първата част „белите“ все пак съумяха да се разпишат отново, въпреки че гостите от Гранада също имаха своите не лоши шансове. Серхио Рамос бе на точното място след центриране от корнер и направи 2:1. При този резултат двата тима се оттеглиха на почивка.

Веднага след подновяването на играта Гонсало Игуаин вкара голът на успокоението за домакините. Аржентинецът бе точен само две минути след началото на втората част. Три минути по-късно Карим Бензема вкара втория си гол в срещата, за да реши всичко. В заключителните секунди на двубоя, Кристиано Роналдо също успя запише името сред голмайсторите, оформяйки крайното 5:1 в полза на Реал.

По-рано днес Сантандер победи с 1:0 Сарагоса и излезе от зоната на изпадащите, а мачовете Сосиедад – Осасуна и Леванте – Майорка приключиха при нулеви равенства. Останалите мачове от кръга са утре.


szólj hozzá: Real Madrid 1-0 Granada
szólj hozzá: Real Madrid 1-1 Granada
szólj hozzá: Real Madrid 2-1 Granada
szólj hozzá: Real Madrid 3-1 Granada
szólj hozzá: Real Madrid 4-1 Granada
szólj hozzá: Real Madrid 5-1 Granada