Барселона успя да победи трудно у дома игралия с човек по-малко тим на Бетис с 4:2 в последната среща от 19-ия кръг на Примера дивисион и отново се доближи на три точки от лидера в класирането Реал Мадрид.

Попаденията, които отбелязаха гостите са първи през този сезон, които каталунците допускат на Камп Ноу до този сезон, като до този момента никой не бе успявал да се разпише в мрежата на шампионите на домашния им терен.

След само 12 минути игра тимът на Хосеп Гуардиола водеше с 2:0, но Бетис сътвори подвига и изравни на 2:2 и запази резултата равен до 75-ата минута, но останали с човек по-малко на терена гостите не удържаха на щурма на Барса и допуснаха още две попадения в последния четвърт час.

Барселона поведе в десетата минута с гол на играещия своя мач номер 400 с екипа на тима Шави Ернандес. Алексис Санчес изведе хитро Сеск Фабрегас зад гърба на отбраната, Сеск стреля в гредата, но топката се върна в непокрития Шави и той от три метра нямаше как да не уцели опразнената врата.

Само две минути по-късно шампионите дръпнаха с 2:0 с гол на спечелилия наскоро за трети пореден път Златната топка Лионел Меси, който засече отблизо отлично успоредно на голлинията подаване на Санчес отляво.

Въпреки инкасираните два ранни гола на Камп Ноу играчите на Бетис не се отчаяха и успяха да върнат едно попадение в 32-ата минута чрез Рубен Кастро, който бе намерен в малкото наказателно поле от Силва Севиля след разбъркване в пеналта на каталунците.

След мълниеносна контраатака Рубен Кастро подаде към непокрития Роке Санта Крус и с изстрел от дъгата на наказателното поле влезлият като резерва парагвайски национал матира Виктор Валдес в 52-ата за 2:2.

Барселона предприе силен натиск и в 71-ата минута гостите от Севиля останаха с човек по-малко, след като Марио Алварес бе изгонен за два жълти картона.

Домакините се възползваха от численото си предимство и успяха да си върнат преднината в резултата в 75-ата минута, когато Шави от дълбочина изведе Санчес, чилиецът излъга бранител и с шут от границата на пеналта направи 3:2 за Барса.

Пет минути преди края еврошампионите получиха право да изпълнят дузпа за игра с ръка на Хосе Дурадо в наказателното поле. Лео Меси застана зад бялата точка и изпълни безпощадно наказателния удар, оформяйки крайното 4:2 с втория си гол в мача.

Добрата новина за Барселона от този двубой е, че тимът не загуби точки в борбата за титлата и остана на три зад Реал Мадрид. Лошата е, че съставът на Гуардиола хвърли твърде много усилия в смятания за лесен мач с Бетис, а след по-малко от 3 дни – в сряда, гостува на Реал в Мадрид в първи 1/4-финал от турнира за Купата на Краля и ще бъде по-изморен от тима на Жозе Моуриньо, който изигра в събота и има ден повече от каталунците за почивка.