Отборът на Реал Мадрид записа изключително трудна победа при гостуването си на Майорка в мач от 19-ия кръг. „Белия балет“ се наложи с 2:1, като възпитаниците на Жозе Моуриньо трябваше да осъществяват пълен обрат, за спечелят трите точки. В герой за мадридчани се превърна младокът Хосе Кайехон, който отбеляза последния гол пет минути преди края.

Лидерът в класирането този път до голяма степен разочарова феновете си, особено през първата част, когато гостите откровено „проспаха“ мача. Домакините от Майорка успяха да излязат напред в резултата в 39-ата минута, а гола реализира Томер Хамед. Въпреки че владееха топката в по-големи периоди през първата част, футболистите на Жозе Моуриньо трудно стигаха до чисти положения пред вратата на домакините. Така логично частта завърши с гол преднина за Майорка.

В 12-ата минута домакините имаха сериозни претенции за дузпа. Виктор бе съборен в наказателното поле от Ласана Диара, но главният арбитър в мача Перес Монтеро не събра кураж да посочи бялата точка.

Най-чистата голова възможност за гостите през първата част дойде в последната минута на полувремето, когато Серхио Рамос стреля в страничния стълб на вратата.

На почивката Жозе Моуриньо вкара в игра Гонсало Игуаин, което се оказа един от решаващите ходове в мача. Именно аржентинецът поведе тима си към обрат, след като успя да изравни резултата.

Преди това да се случи обаче, футболистите на Майорка стигнаха до втори гол, но и в този случай главния арбитър на мача се оказа с решителна намеса. Монтеро отсъди засада, като на повторенията се видя, че такава няма.

Изравнителният гол за „белите“ дойде в 71-ата минута, а преди това в игра се бяха появили бразилецът Кака и Коентрао. Месут Йозил получи топката пред наказателното поле и с ювелирен пас намери Игуаин, който стреля с левия крак, топката рикошира в крак на бранител и прехвърли вратаря на домакините.

След гола футболистите на Реал взеха инициативата и започнаха по настоятелно да поглеждат към вратата на домакините. Серхио рамос също отбеляза с глава, но и този гол бе отменен заради засада – този път правилно.

Всичко в мача бе решено в 85-ата минута, а отново под светлините на прожекторите бе младокът Кайехон. След меле в наказателното поле и два последователни удара Игуаин и Бензема, топката бе изчистена леко встрани от вратата на Майорка, където абсолютно сам бе оставен Кайехон. Нападателят стреля моментално през купа от футболисти, за да оплете топката в мрежата.

След този успех, макар и труден, Реал вече има преднина от осем точки пред Барселона, който обаче има и мач по-малко. Утре „каталунците“ излизат срещу Бетис.


szólj hozzá: Mallorca v Real 1:2 HIGHLIGHTS