Реал посъветва Кристиано да постигне споразумение с прокуратурата

От Реал Мадрид са посъветвали звездата на отбора Кристиано Роналдо да постигне споразумение с прокуратурата относно обвиненията повдигнати срещу него за укриване на данъци на стойност 14.7 милиона евро за периода 2011-2014 година, съобщава вестник "AS".

Португалската звезда на Реал Мадрид направи всичко възможно, за да не стигне до подобна развръзка, като дори през миналия месец внесе допълнителни 6 милиона евро държавната хазна за 2014 година. Прокуратурата, обаче, внесе обвинение за данъчни измами срещу футболиста, след като има доказателства, че нападателят се е възползвал от създадена от него бизнес структура през 2010 година със седалище на Вирджинските острови, за да укрие от данъчните власти приходи от рекламните права, получени в Испания.

В Реал Мадрид вярват в невинността на Кристиано Роналдо, но все пак са го посъветвали, че е по-добре за неговия имидж да постигне споразумение с прокуратурата, отколкото да се стигна до съдебно дело, в което ще трябва да дава обяснения и да бъде изслушван в съдебна зала. Съдебният процес ще бъде открит, което ще предизвика излишен шум, докато евентуално споразумение ще тушира напрежението. Съдебен процес не само ще ерозира имиджа на Кристиано, но и този на Реал Мадрид.

Роналдо ще разполага с два месеца, за да постигне споразумение с прокуратурата и да избегне съдебен процес.

Роналдо с чиста съвест по обвиненията за данъчни измами

Ако Кристиано признае вината си в рамките на 60 дни, съдията може да приложи висококвалифицирани смекчващи обстоятелства, които са въведени в Наказателния кодекс на Испания през 2013 година и може да намали на половина или на четвърт всяко едно от данъчните престъпления, ако футболистът признае фактите, че е укрил приходите си и е ощетил държавната хазна. Глобата на Роналдо може да бъде 30 милиона евро.

До 6 години затвор грозят Роналдо, пишат в Каталуня

Признаването на вината от страна на Кристиано ще ограничи присъдата му на 21 месеца условно, което ще означава, че португалецът няма да влезе в затвора, тъй като присъдата му няма да бъде ефективна.

Адвокатът на Роналдо: Той смята обвинението за несправедливо

Няколко футболисти вече се възползваха от подобна възможност, а последният бе Анхел ди Мария, който се призна за виновен и се договори с прокуратурата. Той плати глоба и избяга наказателна отговорност.

Другият вариант за Роналдо е срещу него да бъде започнат съдебен процес, което ще задължи играча да бъде разпитван публично, а от Реал Мадрид смятат, че това ще бъде най-лошият сценарии, защото само снимките на футболиста от съдебната скамейка ще повлияят негативно на имиджа на футболиста и на отбора.

Още по темата:

Агентът на Кристиано го защити

Погват Кристиано за укрити данъци

Защо скандалът около Кристиано избухна часове преди Ел Класико?

Заплашват “El Mundo“ заради Кристиано

Spiegel: Роналдо и Моу на мушката заради укрити данъци

Данъчните в Испания потвърдиха, че разследват Роналдо

Данъчните в Испания крият от година разследването срещу Кристиано

Скандалът около Кристиано набира сила

Прокуратурата повдигна обвинение срещу Роналдо

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Кристиано Роналдо Реал Мадрид

Испания