Данъчните власти в Испания крият от една година започнатото разследване срещу звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо, разкри „El Mundo“.

Разследването е започнато на 3 декември 2015 година, като съмненията са за невярна информация в подадените данъчни декларации през 2011, 2012 и 2013 година. Смята се, че португалският футболист е укрил данъци за над 150 милиона евро

Според информацията от разследването, допреди 2 години Роналдо е ползвал офшорна фирма, регистрирана в Карибите, за да крие приходите си от рекламни договори с цел избягване на данъци.

Скандалът около Кристиано набира сила

Spiegel: Моу и Роналдо на мушката заради укрити данъци

Погват Кристиано за укрити данъци

Football Leaks е най-голямото разследване на документи свързани със спорта, по което в продължение на половин година работят 60 разследващи журналисти от цял свят. Документите от Football Leaks възлизат на 1,9 терабайта информация. В тях се намират 18,6 млн. документи, между които оригинални договори на играчи, заедно с тайни анекси, мейли и екселски таблици. В продължение на 6 месеца 60 журналисти от 12 страни, участващи в Европейската мрежа за разследваща журналистика, работят по документите от този най-голям в историята на спорта теч на информация.