Решителна седмица за Кристиано Роналдо. Министерството на финансите не прие второто предложение за споразумение, което предложи футболистът на Реал Мадрид чрез своите адвокати, съобщава „El Pais“. Той предложи да изплати 14 милиона евро на хазната и да се признае за виновен в измама, а в замяна да получи присъда за по-малко от две години лишаване от свобода. Наказание, което за хора без криминално досие, какъвто е Кристиано, няма да доведе до влизане в затвор.

Адвокатът на държавата, който защитава интересите на данъчната агенция, Едмундо Бал не се съгласи с направеното предложение от Роналдо и неговите адвокати. Прокуратурата представлявана от Имакулада Санчес Сервера също не направи това. Те искат футболистът да поеме пълното задължение от 14,7 милиона евро, плюс глобите и разходите, което общо се равнява на 28 милиона евро.

Или Роналдо ще плати тази сума, което може да направи преди 15 юни или след Световното първенство в Русия той ще се изправи пред съдия по повод наказателното дело за данъчна измама, което ще бъде образувано срещу него.

Кристиано Роналдо е изправен пред важно решение, което трябва да вземе със своите адвокати – да приеме условията, които му поставят от Министерството на финансите или да се защитава в съдебната зала.

 Ако се стигне до съдебен процес, Кристиано Роналдо рискува да бъде осъден на не по-малко от осем години лишаване от свобода. Подобно искане внесе прокуратурата срещу Чаби Алонсо, който бе обвинен за много по-малка измама. В крайна сметка Алонсо постигна споразумение с Министерството на финансите и прокуратурата и изчисти всичките си задължения към държавата.

Ръководството на Реал Мадрид е категорично, че няма да носи никаква отговорност относно предполагаемата измама на Роналдо. Клубът не само, че не подкрепя Роналдо, но и не оправдава по никакъв начин неговото поведение.

Кристиано Роналдо не се разбра с Прокуратурата, отива на съд

Свои предали Роналдо за данъците

Кристиано пред съда: Ако не се казвах Роналдо, сега нямаше да съм тук

Супер агентът на Роналдо и неговите милионни тайни

Кристиано Роналдо настоява, че не е укривал данъци

Роналдо укрил 15 милиона, а не 8

Адвокатите на Кристиано настояват, че той е платил дори повече на хазната

Роналдо нямало да плати милионите