Кристиано Роналдо не се разбра с Прокуратурата на Испания и ще се стигне до съдебен процес.

Португалската звезда на Реал Мадрид е обвинен в 4 данъчни престъпления на обща стойност от 14,7 милиона евро. Според Кристиано обвинението срещу него е "необосновано и незаконно".

Кристиано Роналдо "захапа" държавната хазна. Според испанското обвинение Кристиано е извършил данъчни престъпления в периода 2011 - 2014 година като не е внесъл данъци в размер на 14,7 милиона евро.

Португалският футболист е изпратил писмо до първоинстанционния съд на Пуело де Аларкон, в което той категорично обвинява Министерството на финансите. В жалбата Кристиано обяснява, че обвиненията повдигнати срещу него са „без основание“ и са „несъвместими“.

Кристиано катализира отношенията си с Министерството на финансите, като пише, че има „критично несъответствие“ в заведената документация в съда и изисква преглеждането на всички подадени доказателства.

С подадената жалба Роналдо напълно отхвърля повдигнатите срещу него обвинения от Министерството на финансите през юни.
Освен това звездата на Реал Мадрид напълно оневинява своя агент Жорже Мендеш.

„Не може да се допуска дори хипотезата за неговото участие в данъчните ми дела. Той по никакъв начин нито е предизвикал, нито е допринесъл Роналдо да плаща по-малко данъци“, се казва в официалното писмо на футболиста на Реал Мадрид.

С отказа си да постигне споразумение с прокуратурата, Кристиано Роналдо рискува да попадне в затвора, като това е най-тежката присъда, която го грози.