Звездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо е в очакване на среща с президента на клуба Флорентино Перес, която може да има решаващо значение относно бъдещето на португалския футболист.

Срещата между двамата трябва да се състои преди присъединяването на Роналдо към лагера на националния отбор на Португалия.

Суровото изказване на Роналдо след финала в Киев със сигурност не е прието добре от Перес, твърдят близки до президента на Реал Мадрид пред вестник „AS“. Двете страни ще трябва да намерят спешно решение след породилата се полемика. Въпреки че Кристиано увери, че не става дума за финансов въпрос, реалността е, че той настоява заплатата му да бъде приравнена спрямо тези на Лионел Меси и Неймар.

Флорентино Перес обаче не планира да достига сумата от 37 милиона евро, която Барселона плаща на Меси. В момента Кристиано получава 23 милиона евро, а възможностите на клуба са за увеличение на финансовото възнаграждение със 7 милиона до 30 милиона евро на сезон.

Както вестник „AS“ съобщи, в преговорите между двете страни, които се състояха в началото на годината, от Реал Мадрид предложиха на Роналдо увеличение с около 9 милиона евро, но играчът отхвърли офертата, защото смята, че е обидна. Нещо повече, той не само иска да бъде икономически приравнен към Меси или Неймар. Той също така иска Реал Мадрид да му помогне в правните проблеми, които има с данъчните и прокуратурата. 

Флорентино Перес е склонен да направи компромис и да увеличи още заплатата на Кристиано Роналдо, но президентът на Реал Мадрид не желае да отговаря на претенциите на португалеца на 100%.

Идеята и на двете страни е да поставят картите на масата през тази седмица. Флорентино Перес ще направи всичко необходимо, за да задържи Роналдо на „Сантиаго Бернабеу“, но не на всяка цена. Ако не бъде постигнато споразумение за нов договор, агентът на Кристиано – Жорже Мендеш ще потърси изход. Проблемът е, че към момента липсват оферти за португалския футболист.