Иконата на Барселона Ривалдо смята, че Анотнио Конте би бил идеален избор за треньор на Реал Мадрид. Бащата на футболиста на Левски – Ривалдиньо, счита, че на „Сантиаго Бернабеу” е нужно да дойде наставник, който да вдигне дисциплината в редиците.

Европейският шампион уволни Жулен Лопетеги след крушението от Барселона с 1:5, като „блаугранас” остави Реал на деветото място в Ла Лига. Конте бе считан за фаворит за поста в Мадрид, но последните информации са, че двете страни не са се разбрали. Въпреки това Ривалдо смята, че италианецът е най-доброто решение за Реал към този момент.

„Мисля, че Сантиаго Солари ще остане в отбора за няколко мача и малко по-късно Реал ще представи нов треньор. Смятам, че още преговарят с Антонио Конте, макар че се пише, че преговорите са пропаднали. Засега Солари е добра опция, тъй като познава клуба и играчите. Не смятам обаче, че той ще се задържи дълго на поста, както го направи Зинедин Зидан”, сподели Ривалдо.

„Антонио Конте е лекарството за Реал Мадрид. Да докараш такъв треньор, който държи най-вече на дисциплината е много хубаво. Оставиш ли го да работи, той ще ти донесе трофеи в близките години. Реал има чудесна група от играчи и това не е нормална ситуация за клуба. Мисля, че Конте е добрият избор. Когато твоята къща се руши, то е нужно да звъннеш на човек, който ще ти поправи къщата веднага”, завърши Ривалдо.

Конте има три титли в кариерата си от Серия А с Ювентус, както и титла в Англия с Челси през сезон 2016/17.


Още по темата:

Cuatro: Конте няма да е треньор на Реал

Куртоа стиска палци да не работи отново с Конте

Преговорите между Реал и Конте зациклиха