Антонио Конте се отдалечи от треньорския пост в Реал Мадрид, но продължава да бъде на дневен ред за президента Флорентино Перес. Италианският специалист е поискал гаранции, за да поеме отбора, което на този етап е отказало ръководството на клуба с неговото назначаване за заместник на Жулен Лопетеги.

Конте е поискал договор за две години и половина с Реал Мадрид, но с благоприятни клаузи за напускане в края на всеки един сезон.  

Бившият мениджър на Челси е наясно, че положението на Реал Мадрид не е лесно. Отборът се нуждае от туширане на напрежението, а Антонио няма желание да поеме вината в края на сезона при евентуален провал.

Италианецът иска дългосрочен проект, а не просто да бъде пушек, за да спаси настоящата криза, в която се намират „кралете“. Поради това той би искал да подпише единствено дългосрочен договор. Ако бъде изхвърлен от Реал Мадрид, Конте иска да си гарантира тлъста компенсация.

Засега преговорите между двете страни са прекратени и изглежда трудно ръководството на Реал Мадрид да постигне споразумение с Конте.

Вероятно разговорите между генералния директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес и агента на Конте ще продължат.

Много е вероятно Реал Мадрид да бъде воден от Сантиаго Солари в мача за Купата на Краля срещу Мелия, докато не бъде постигнато споразумение между испанския гранд и Антонио Конте.

Преговорите между Реал и Конте зациклиха

Куртоа стиска палци да не работи пак с Конте

Ако Конте поеме Реал, край с хранителните прегрешения

Конте казал "не" на Милан в очакване на Реал

Всичко явно е сигурно: Конте спешно прекрати ваканцията си

Най-големите победи на Барса над Реал Мадрид 

Намек за Лопетеги или предупреждение за Конте - какво каза Рамос?

Лопетеги чака само подписа върху уволнението си

Лопетеги сам и с наведена глава след крушението в Ел Класико

Лопетеги се сбогувал с играчите на Реал Мадрид

Реал Мадрид уволнява Лопетеги, Конте го сменя