Реал Мадрид допусна първа загуба във втория престой на Зинедин Зидан. "Белия белет" се срина при гостуването си на "Местая" и загуби от местния Валенсия с 1:2.

"Прилепите" клъвнаха смъртоносно съперника си веднъж през първата и веднъж през втората част - чрез Гонсало Гедеш (35') и Есекиел Гарай (83'), в двубоя от междинния 30-ти кръг в Ла Лига.  

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Почетното попадение за "белите" реализира Карим Бензема в добавеното време на втората част - с глава след подаване от корнер (94').

След тази загуба Реал се отдалечи на 5 точки зад втория Атлетико Мадрид (62 т.), като в момента мадридчани са трети с актив от 57 точки. За столичани това е първо поражение при Зидан от три двубоя - след победите над Селта (2:0) и Уеска (3:2) в предишните два кръга на испанския елит.

Валенсия все по-уверено гледа към зона "Шампионска лига", като е само на точка зад четвъртия Хетафе (47 т.). Тимът записа четвърта победа в рамките на последните пет кръга и вече е пети с 46 пункта.

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Реал започна без Иско и Бейл, които останаха на пейката. За сметка на това на терена от първата минута бяха Лука Модрич, Каземиро и Тони Кроос в полузащита, както и Лукас Васкес и Марко Асенсио до Бензема в нападение. Родриго и Кевин Гамейро поведоха Валенсия към успеха.

Първият по-опасен шанс за еди от двата тима дойде в 22-ата минута, когато Кроос реши да шутира мощно от дистанция, но стражът на домакините изби.

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

13 минути след това падна и първото попадение в срещата. В 35-ата Карлос Солер пусна към Гедеш пред границата на наказателното поле. Никой не пресира играча на Валенсия, а той със силен шут заби кълбото в долния десен ъгъл на вратата на Кейлор Навас.

В 53-ата Валенсия можеше да ликува с втори гол. Солер напредна в наказателното поле, но вместо да комбинира, реши да стреля право в тялото на Навас. В 61-ата Родриго се впусна на скорост, преодоля двама и стреля по диагонала, но топката профуча покрай страничния стълб.

В 74-ата защитата на Реал се пропука. Денис Черишев не овладя по най-добрия начин, върна към точката на дузпата, където Гамейро реши да стреля, но не бе ефективен и атака секна.

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

7 минути преди края Валенсия се добра до нов ценен гол. Дани Парехо центрира от корнер, качвайки върху главата на Есекиел Гарай. Вторият засече неспасяемо с глава във вратата на Навас за 2:0.

Много идентичен бе и голът на Бензема, но от другата страна на игралното поле. В 94-ата минута французинът засече с глава подаване на Лука Модрич за крайното 2:1 в полза на домакините. За повече Реал нямаше сили.

Валенсия - Реал Мадрид

източник: Gulliver/GettyImages

Валенсия - Реал Мадрид 2:1

1:0 Гонсало Гедеш 35'

2:0 Есекиел Гарай 83'

2:1 Карим Бензема 94'

Състави на двата отбора:

Валенсия: Нето, Хосе Гая, Муктар Диакаби, Есекиел Гарай, Даниел Вас, Карлос Солер (Феран Торес 80'), Дани Парехо, Жофри Кондогбия, Гонсало Гедеш (Денис Черишев 73'), Родриго Морено, Кевин Гамейро (Санти Мина 85')

Треньор: Марселино Гарсиа Торал

Реал Мадрид: Кейлор Навас, Алваро Одриасола, Рафаел Варан, Серхио Рамос, Марсело, Тони Кроос (Гарет Бейл 64'), Каземиро, Лука Модрич, Лукас Васкес (Мариано Диас 78'), Марко Асенсио (Иско 64'), Карим Бензема

Треньор: Зинедин Зидан

Главен съдия: Сантиаго Хайме Латре

Стадион: "Местая"