Гарет Бейл не успя да запълни липсата на Кристиано Роналдо през този сезон. За това говорят ясно цифрите не уелсеца в игрови план.

Постиженията му не са впечатляващи. В 23 двубоя в Ла Лига Бейл има едва 8 гола и 2 асистенции. Той е вкарал три гола в Шампионската лига, както и три попадения на Световното клубно първенство (сякаш там бе най-силен през тази кампания).

За календарната 2019-а г. Бейл също не може да се похвали с кой знае колко добри цифри. Той е играл в 21 мача, 7 е пропуснал заради травма. Също така е вкарал само 4 попадения - срещу Еспаньол, Атлетико Мадрид, Леванте и Селта в Ла Лига.

Бейл не успя да блесне в големите битки с Барса - за Купата и Ла Лига, като бе бледа сянка и в реванша с Аякс в Шампионската лига, в който Реал претърпя жестоко крушение (1:4).

В момента Бейл е най-скъпоплатеният играч на "белите" (14 млн. евро на сезон). Играчът има договор до 2020 г., но бъдещето му едва ли ще е оцветено в "бяло". Очаква се уелсецът да бъде продаден, за да може чисто икономически в клуба да се освободи заплата за нова покупка (Азар, Погба, Мбапе?).