Рафаел Варан може и да иска да си тръгне от Реал Мадрид, но явно клубът е на друго мнение и ще направи всичко възможно, за да го задържи. Според редица публикации в Англия и Испания, "белите" ще се разделят с французина, само ако кандидатът за подписа му плати клаузата за разтрогване на договора му. 

Така се процедираше при куп големи трансфери, включително и най-скъпият в историята - на Неймар в ПСЖ за 222 млн. евро. Но проблемът в случая е, че въпросната клауза при централния защитник на мадридчани е в размер на половин милиард евро. 

И с оглед на факта, че никъде по света няма как да се намери отбор, който да извади 500 млн. евро само за един играч, па макар и световен шампион с Франция от миналото лято, на практика трансферът на Варан става невъзможен и той ще си остане на "Сантиаго Бернабеу". 

Иначе интерес към французина, особено след като обяви готовността си да напусне сегашния си клуб, има огромен. Като водещ кандидат за подписа му се заяви Манчестър Юнайтед, но този ентусиазъм може да бъде охладен от цената на Варан.