Бившият футболист на Реал Мадрид Кристиано Роналдо каза добри думи за треньора на Кралския клуб Зинедин Зидан. Португалецът сподели, че френският тактик знае как да работи по интелигентен начин.

Петкратният носител на „Златна топка“ бе ключова фигура в състава на Зидан при първия му престой като старши треньор на Реал Мадрид. В края на май 2018 година обаче Зизу обяви изненадващо, че напуска само няколко дни, след като „белите“ вдигнаха Шампионската лига за трета поредна година и общо за 13-ти път в историята си. Няколко седмици след него и Роналдо се раздели с „лос меренгес“. Голмайсторът пое към Ювентус.

Зинедин Зидан

източник: БГНЕС

„Мисля, че Зидан знае как да ръководи отбор по интелигентен начин. Положението не е лесно, защото всички футболисти искат да играят много. Но Зизу знае как да работи по интелигентен начин и успява да дозира всички играчи“, каза Роналдо в специален репортаж на RMC Sport 1 за френския специалист.

Авторите на материала са потърсили и капитана на Кралския клуб Серхио Рамос за мнение за Зидан.

„Кариерата на Зидан говори сама за него. Направи го и като футболист и като треньор“, коментира Рамос.

Припомняме, че Зидан се завърна на „Сантиаго Бернабеу“ през март тази година. Французинът замени на поста Сантиаго Солари, под чието ръководство отборът така и не се стабилизира.

Зидан подписа договор до 2022 година, а това е негов втори етап като старши треньор на испанския гранд. В първия си период от януари 2016 до май 2018 година Зизу изведе тима до 9 трофея, сред които и титла в Ла Лига и три поредни купи в Шампионската лига.

Зидан: Обичам президента и клуба, затова съм отново тук

350 млн. евро убедили Зидан да се завърне

В Испания: Зизу ще бъде новият-стар треньор на Реал Мадрид 

Жената, която стои в сянката на Зинедин Зидан