Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес и аржентинската легенда Хорхе Валдано си възвърнаха приятелството след дистанцията между двата, която се получи заради Жозе Моуриньо. Сближаването между Перес и Валдано е отразено във факта, че бившият главен мениджър на Реал Мадрид отново е влязал в ролята на съветник на президента на клуба, разкрива „El Confidencial“.

През последните седмици Флорентино Перес се консултира с Хорхе Валдано относно смяната на Сантиаго Солари и това кой да го наследи на треньорския пост. Президентът отново се вслушва в мението на своя главен съветник от началото на втория си етап начело на клуба – връзка, която бе прекъсната през 2011 година в резултат на конфликта между Валдано и Моуриньо.

Валдано даде одобрението си за завръщането на Зинедин Зидан и също така даде много добри референции за аржентинския футболист Джовани Ло Селсо. Флорентино Перес е консултирал някои важни решения през последните седмици и взема под внимание неговите мнения.

Такъв е случаят с Ло Селсо, който Реал Мадрид включи в потенциалните трансферни цели за следващия сезон. Аржентинският халф се превърна в истинска сензация в Ла Лига с изявите си за Реал Бетис. Андалусийци възнамеряват да активират откупуващата клауза, която е записана в договора с Пари Сен Жермен за сумата от 22 милиона евро.