Депортиво Ла Коруня и Атлетк Билбао не успяха да излъчат победител в дербито на дъното, с което се даде старт на неделната програма в Примера дивисион. На "Риасор" двата тима завършиха 2:2. 

Определено баските могат да съжаляват повече за този развой, защото на два пъти повеждаха в резултата, но така и не успяха да удържат преднината си, което доведе и до равенството. 

Гостите започнаха по-активно и имаха по-добрите ситуации в старта на двубоя. Унай Нунес изпусна с удар от наказателното поле, като топката мина на сантиметри встрани от вратата. 

Но само след четвърт час игра Атлетик поведе. Тогава Ариц Адурис със страхотен пас изведе Маркел Сусаета на стрелкова позиция зад защитата и той с техничен удар покрай вратаря откри резултата. 

Последва натиск на домакините в търсене на равенството. Два невероятни пропуска направи Адриан от състава на галисийците, а Лукас Перес също имаше възможност, при която се засуети и не успя да се разпише. 

Но напорът на домакините даде резултат в 35-та минута. Тогава след едно центриране от десния фланг Педро Москера свали топката с глава за Адриан и нападателят най-после се реабилитира за пропуските си и направи 1:1 от близка дистанция. 

До почивката имаше още само един шанс за попадение, но Аймерик Лапорт не успя да се разпише за Атлетик и така краят на първата част дойде при равенство 1:1, а развръзката остана за второто полувреме. 

В 60-та минута "лъвовете" отново стигнаха до аванс. Тогава Раул Гарсия намери перфектно Иняки Уилямс, който с безпощаден шут от около точката на дузпата препарира вратаря за втори път - 2:1 за Атлетик. 

Всичко можеше да свърши десет минути по-късно, когато Андер Итураспе изстреля снаряд от 20-ина метра, но топката рикошира в дясната греда и не се стигна до попадение. И вместо Атлетик да реши всичко, допусна изравнителен гол. 

В 76-та минута след едно центриране Адриан намери Фабиан Шер непокрит във вратарското поле и той с мощен изстрел на 2-3 метра от голлинията прониза мрежата за крайното 2:2.

След тази развръзка двата тима останаха в дъното на класирането, но поне са над чертата на изпадащите. Ла Коруня е точно над опасната зона с 12 точки в актива, докато Атлетик Билбао е с 13 точки на 15-та позиция.