Една от приятните изненади в Примера дивисион от началото на сезона е Алавес. Тимът не познаваше вкуса на поражението вече шест поредни мача, но накрая стъпи накриво на малко очаквано място. Това стана в гостуването на слабака Леванте. 

Домакините надделяха с 2:1 във Валенсия и взеха живителна глътка въздух в борбата си за оцеляване. Ако беше победил с определен резултат, съперникът им дори можеше да излезе на върха на класирането, но тази изненада не се случи. 

А иначе мачът започна перфектно за Алавес. Още в 5-та минута тимът поведе, след като Ибай Гомес центрира перфектно отляво на наказателното поле и намери Рубен Собрино на далечната греда. Той надскочи защитата и с глава прониза мрежата за 1:0. 

Но домакините бързо се окопитиха и тръгнаха напред в търсене на изравняването. Но Рубен Рочина направи два големи пропуска между 12-та и 16-та минути, като и двата пъти прати топката на сантиметри встрани от гредите. 

Рочина обаче се реабилитира в 19-та минута. Тогава направи страхотен пробив и центрира в наказателното поле, като намери там Хасон, чийто удар от близка дистанция щеше да скъса мрежата за 1:1. А това не беше всичко. 

Леванте се втурна мощно напред и търсеше пълния обрат. Рочина обаче продължи да пропуска, както и Хосе Кампана. Но в 35-та минута този пълен обрат стана факт. Тогава една зле изчистена топка попадна на крака на Тоно на границата на наказателното поле и той с мощен шут до гредата направи 2:1. 

При този резултат дойде и почивката. След нея имаше опасности и пред двете врати. В 66-та минута Емануел Боатенг можеше да реши всичко за Леванте, но ударът му с глава миа на сантиметри от гредата. А в 80-та минута Алавес изпусна да изравни, като пропускът от страхотна позиция беше на Ибай Гомес. 

В крайна сметка повече попадения не паднаха и Леванте взе успеха. С него тимът се отлепи от дъното и вече има 7 точки в актива си. Алавес пък остава с 11 на петата позиция, но е само на три зад лидерите Барселона и Реал Мадрид.