Алавес постигна трета поредна победа в Ла Лига, след като се наложи с 5:1 при визитата на Райо Валекано от петия кръг на испанския шампионат.

Алавес поведе в резултата в 8-та минута, когато Джони центрира от фаул в наказателното поле на Райо Валекано, където Сисмо Наваро засече топката и я насочи неспасяемо в десния ъгъл на вратата на Алберто Гарсия.

Райо Валекано успя да изравни резултата в 30-та минута, когато Рубен Дуарте успя да блокира удар на играч на домакините, но не бе достатъчно добре ориентиран и топката попадна в Раул Де Томас, който отблизо вкара във вратата на Пачеко.

Алавес отново си върна аванса от един гол в 34-та минута, когато Джони с дълъг диагонален пас намери Ибай Гомес, който добре заходи, след което стреля от границата на наказателното поле на Райо Валекано и с много премерен удар вкара топката в горния десен ъгъл на вратата на Алберто Гарсия.

Веднага след гола Райо Валекано остана с човек по-малко, тъй като удара на Ибай Гомес, Абдулай Ба удари непозволено в лицето играч на Алавес и съдията Вега показа директен червен картон на централния защитник на домакините.

В добавеното време на първата част Райо Валекано можеше да изравни резултата, но след удара на Раул Де Томас топката премина на сантиметри встрани от левия стълб на вратата на Алавес.

Алавес поведе с 3:1 в 56-та минута, когато Джон Гуидети центрира в наказателното поле на Райо Валекано, където Джонатан Кайери бе изпуснат от централните защитници и с глава вкара топката във вратата на Алберто Гарсия.

Раул Де Томас продължаваше да бъде най-голямата заплаха за защитата на Алавес. Той отправи хубав удар с глава в 59-та минута, но не успя да намери очертанията на вратата на Пачеко. В 75-та минута Емилиано Веласкес стреля с глава, но над напречната греда.

Алавес отбеляза четвърти гол в 77-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Райо Валекано, Рубен Собрино свали топката с глава към Ибай Гомес, който отблизо не пропусна да прати топката за четвърти път във вратата на Алберто Гарсия.

Алавес реализира пети гол дълбоко в добавеното време на мача. Брашанац подаде към Бурги, който проби и с много хубав далечен удар не остави никакви шансове на Алберто Гарсия, като вкара топката в долния му десен ъгъл.

Алавес постигна трета поредна победа и се изравни по точки с втория във временното класиране Реал Мадрид, като двата отбора имат по 10 точки. Райо Валекано е осемнайсти с едва 3 точки след изиграването на първите си четири мача от началото на сезона. Отборът има три загуби.