Отборът на Севиля постигна изразителна победа с 6:2 над Леванте в мача от петия кръг на Ла Лига. Това бе втори успех за момчетата на Пабло Мачин, които имат още едно реми и две поражения и със 7 точки са на шестото място в таблицата.

Леванте, който инкасира трета загуба е на 15-а позиция с 4 пункта.

Хеттрик за Севиля направи Бен Йедер, а Пабло Сарабия, Даниело Карисо и Адре Силва се разписаха по веднъж.

Марти Рохер отбеляза за Леванте, а Симон Кяер си вкара автогол.

Началото на Леванте в срещата бе обещаващо, като до 10-ата минута домакините спретнаха две чудесни атаки. Първо Марти Рохер бе чудесно намерен при едно центриране в пеналта и отклони опасно с глава. Вацлик обаче изпъкна с чудесно спасяване. Секунди след това Енис Барди достигна до една отбита топка, ала не успя да засече точно и я прати покрай вратата.

Севилци направиха първата си по-сериозна атака в 11-ата минута, когато бе открит и резултатът. Пабло Сарабия разигра хитро в пеналта с Бен Йедер, който бе изведен отблизо и направи 1:0.

Веднага след подновяването на играта обаче домакините отвърнаха на удара. При центриране отляво Рохер засече малко пред вратарското поле и възстанови паритета – 1:1.

В 21-ата минута гостите отново поведоха. Срабия центрира топката, а Даниел Карисо засече с глава за 2:1.  

Право да изпълнят дузпа получиха играчите на Леванте в 25-ата минута. Алеиш Видал опита да избие една топка от краката на съперников играч, получи се съприкосновение помежду им, а реферът прецени, че играта на футболиста на Севиля е била непозволена и посочи бялата точка. Хосе Моралес се нае с изпълнението, но то не бе достатъчно добро и Томас Вацлик закова топката.

Така не съумели да изравнят, играчите на Леванте инкасираха още едно попадение. Сарабия изведе страхотно Бен Йедер леко вдясно и той не сгреши за 3:1. Същият играч направи 4:1 в 45-ата минута и оформи своя хеттрик. При центриране отляво и последвал изстрел, вратарят Ойер не се намеси добре. Той изпусна топката, която в крайна сметка мина между краката му, а Бен Йедер се пребори за нея и направи преднината на Севиля още по-комфортна.

След почивката Севиля продължи да диктува играта, като гостите достигнаха до още две попадения. Първо в 49-ата минута Силва бе добре изведен и направи 5:1, а десет минути по-късно Бен Йедер, който бе накъде на дъгата пусна леко вляво към Сарабия, а той покачи на 6:1.

В последната минута на редовното време Моузес Симон излезе на стрелкова позиция, след удара му се получи рикошет в крака на Кяер и така топката навести мрежата на Севиля за втори път в двубоя и бе оформено крайното 2:6.